Кой прави сайтове? 2018-05-12T16:04:43+00:00

УЕБ Дизайн -VS- УЕБ програмиране

Уеб дизайнер (уеб дизайн) или уеб разработчик (писане на код)?
 Какъв тип специалист
Ви трябва, когато имате нужда от изработка на уеб сайт?

Разберете отговорите на тези въпроси, както и всичко останало, което трябва да знаете, преди да поръчате своя уеб сайт на дадена фирма или специалист.

Преди да изберете специалист

Направихте ли предишните две стъпки от подготовката си ‘да поръчате сайт‘?
Ако е така, то Вие трябва да имате подготвени на този етап:

✓ Проучване на Вашата е- ниша
✓ Задание за ‘изработка на сайт’

Ако сте готови с това… или сте тук просто за информация…
Продължете към статията и прескочете това.

Ако обаче не сте … алармираме, че тези две неща не зависят нито от уеб дизайнера, нито от уеб програмиста. Проучването се прави от ‘интернет маркетинг’ специалист (но ние сме подготвили наръчник да се справите сами), а ‘заданието’ си е изцяло задача на поръчителя .В това, ще Ви помогнем, чрез бутона долу в дясно. Също така вероятно ще получите съдействие и от избрания специалист по въпроса, но е хубаво да сте подготвен преди това.

 

В статията ‘проучване на кл. думи’, сме дали опция да го подготвим ние.

С тази статия ще Ви помогнем да изберете специалист. Но за да възложите правилно задачата, ще трябва да направите тази стъпка със заданието.

част №1- Въведение и фактология:

Инфографика, описваща професиите

Екипът на BGhrefs.com се постара да обобщи и съпостави характеристиките на един уеб дизайнер и един уеб разработчик. Докато разглеждате инфографиката, помислете кое е по- важно за Вашия онлайн бизнес. Визията (уеб дизайн)? Функционалността ( качествен код)?
Красивото? Техническото?
 

ИНФОГРАФИКА ‘УЕБ ДИЗАЙНЕР’ VS ‘УЕБ РАЗРАБОТЧИК’:

част №2- установете от какво се нуждаете:

Как да изберем?

След вече знаете какви са разликите между уеб дизайнер и уеб програмист, нека чрез следващата инфографика Ви помогнем да изберете дали имате нужда от единия, от другия или от цялостен екип за Вашия проект. Открийте отговора, чрез инфографиката:

kak-da-izbera-web-designer-ili-web-programist

част №3- допълнителни фактори за избор:

Какво още да съобразите?

1. Големина на проекта си

Колкото по- голям е Вашия проект, толкова повече хора трябва да работят по него и респективно да говорите с фирми (екипи), а не с хора, които работят сами.

2. Онлайн или офлайн?

Ако обичате да работите, чрез срещи – изберете локална фирма/ специалист от Вашия град. Ако умеете да работите онлайн- това Ви разгръща повече хоризонти и избор.

3. Нуждите на Вашия бизнес

Избирайки специалист/фирма, не трябва да гледате какво искате Вие, а от какво има нужда Вашия бизнес. Гледайте да изберете кандидатът, който може да даде на Вашия бизнес това, от което той се нуждае.

4. Примерни проекти

Поискайте да видите примерни проекти. Ако уеб дизайнерът е правил нещо добро и подобно на това, от което имате нужда- това е добър сигнал. 

5. Коеф. цена- качество

Ако някой Ви предлага цялостен онлайн магазин за 500лв. , със сигурност ще остане несвършена работа и нещата няма да се добутат до край- посетители и продажби.

6. Срокове за изпълнение

Ако дадете на разработчиците по- големи срокове за изпълнение, то в доста от случаите, това ще облекчи цената. Ако гоните бързи срокове, обърнете се към екип, а не единица.

7. Референции и препоръки

Разглеждайте кандидатите, предложени от Ваши приятели и други референти, но не вземайте това, като основен фактор. Проучете нещата.

8. Интернет присъствие

Ако съответната фирма/ специалист е добър, вероятно ще има много лайкове, фенове, сигнали, трафик и популярност.

9. Цялостен проект

Целта не е сайта да изглежда добре. Нито да работи гладко, бързо и без грешки. Целта е всичко това, плюс възможността да се развива.

част №4- Заключение и правене на избор:

Вече сте готови да изберете

Вече знаете повече за професиите уеб дизайн и уеб програмиране и за специалистите, които ги практикуват. Надяваме се също така втората инфографика да Ви е помогнала да проверите дали имате нужда от единичен специалист или от екипна работа (фирма). 

Направете списък

Фирми от Вашия град:

Ако предпочитате да работите офлайн и държите на личните срещи и физическа комуникация, разгледайте какво излиза в Google за ‘изработка на сайт’ за Вашия град. В тази графа запишете всички фирми, които спазват предписанията, които прочетохте в тази статия.

Фирми от интернет:

Ако умеете да работите онлайн, препоръчваме да работите с фирма/ специалист, който е ‘идеален’ за Вашия проект и да го изберете от интернет. Така ще си дадете много по- голям избор. Запишете всички фирми в тази графа, като съпоставка на локалните.

След като си направите списъците, изберете на база факторите, описани по- горе и поръчайте!

част №5- Поръчай при BGhrefs.com

Уеб дизайн на сайтове

Като преминете през всички стъпки от подготовката. Ако решите, че BGhrefs е правилното място … поръчайте при нас!

Това, което предлагаме ние е не просто изработка на уеб сайт, а изработка и развитие на цялостен онлайн бизнес с трафик и поръчки. Ако това Ви устройва, подгответе се указаните стъпки и поръчайте!

Какво е BGhrefs websites 2.0 услугата:

✓ Проучване на Вашата ниша
✓ Mаркетинг на съдържанието
✓ Сайт архитектура
✓ Уеб дизайн и брандиране
✓ Уеб програмиране и тестове
✓ A/B тестове на съдържанието
✓ интернет маркетинг кампании

Създаване на уеб сайтове онлайн бизнеси.

Преди да поръчате, искаме да гарантираме успеха на Вашия проект. За това създадохме методика, която да Ви подготви преди да поръчате уеб сайт при нас или където и да било. Тази статия беше стъпка № 3 от нашата методика ‘Подготовка за изработка на уеб сайт‘. Продължете с останалите стъпки, докато не завършите подготовката. След като сте готови с всичките, отидете най- отдолу и натиснете бутона под количката, за да поръчате BGhrefs 2.0 websites услугата.

BGhrefs websites 2.0 ® – цялостна услуга от ново поколение.

Проучване на е- нишата

Стъпка №1 

Преди да обърнете внимание на изработката, трябва да познавате своята ниша и какви сайтове вървят в нея и какви са успешните практики.

Изготвяне на задание

Стъпка №2 

След като знаете какви сайтове вървят във Вашата ниша, изготвяте задание по изискванията от нишата, за да гарантирате своя успех.

Етап след изработката

Стъпка №4 

Как ще се развива проектът Ви след изработката? Дали трябва да назначавате хора или да използвате външна услуга? Научете в стъпка 4…

Искате популярност в интернет?

Здравейте,

казвам се Иван Колев, създател на BGhrefs ℠ .
Ще се радвам да обърна внимание на всеки онлайн бизнес, нуждаещ се от повече посетители и клиенти.

Ще се радвам да обърна внимание на Вашия проект и да дам насоки как може да получавате повече посетители и клиенти от интернет!

Нужен ми е единствено линк към Вашия уеб сайт и ще Ви предоставя безплатен анализ и съвети!